- Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
Deze koffie komt uit Chiapas, Zuid-West Mexico. Eén van de belangrijkste productieregio’s van Mexico. De regio is sinds lange tijd de habitat van verschillende stammen zoals de Maya’s, de Tseltals, ... en geografisch gezien buitengewoon contrastrijk. Je vindt er tropische regenwouden, valleien en bergketens. De koffieplantages behoren het vaakst toe aan families en er komen steeds meer solidaire coöperatieven. De regio is extreem rijk aan culinaire, culturele en geografische diversiteit. Door het gematigd klimaat krijgt de koffie een heerlijk zoete chocoladesmaak met toetsen van kersen en nougat.
WAAROM WE DEZE UITGEKOZEN HEBBEN?
We kozen deze koffie omwille van de natuurlijke, milieuvriendelijke decafeïneringsmethode. Het Mountain Water Process (MWP) gebruikt het zuivere water van Pico de Orizaba - de hoogste berg in Mexico - om de cafeïne uit de bonen te halen. Dit duurzaam proces zorgt voor een goede bewaring van het smaakprofiel van de boon.
By far the best deca we had in years!